Málaga onroerend goed

Vind nu uw huis aan zee

Een huis kopen in Málaga

Málaga is de op één na grootste stad van Andalusië en staat bekend om zijn klimaat, gastvrijheid, gastronomie, stranden en cultuur. Het is opgericht door de Feniciërs en is met zijn 2800 jaar geschiedenis een van de oudste steden ter wereld. Málaga is uitzonderlijk goed verbonden met het Costa del Sol vliegveld: de vierde drukste luchthaven van Spanje, gekeken naar het totale aantal passagiers. Aangetrokken door het klimaat, de atmosfeer en de vrijetijdsmogelijkheden, huren of kopen duizenden Europeanen huizen aan de Costa del Sol. Het jaarlijkse filmfestival, de Holy Week, het Centre Pompidou en het Picasso Museum maken van Málaga een Europees cultureel centrum.

Wanneer u een huis in Málaga koopt, kunt u kiezen tussen prachtige villa's aan de kust, appartementen aan het strand of oudere en meer charmante appartementen in het oude centrum. Het is nu een goed moment om vastgoed te kopen in Spanje. Na de vastgoedcrisis daalden de prijzen enorm. De prijzen beginnen nu pas weer te stijgen, wat tot voor interessante investeringsmogelijkheden zorgt.

In Málaga varieert de gemiddelde prijs per vierkante meter tussen 1.600 en 2.300 euro. De gemiddelde prijs voor een huis is ongeveer 200.000 euro.

Download onze gratis Spaans gids

Alles wat je moet weten om als buitenlander vastgoed te kopen in Spanje.

De meest opmerkelijke gebieden in Málaga

La Malagueta: Dit gebied ligt dicht bij de kust en is zeer goed bereikbaar. De prijzen op het strand zijn duidelijk hoger, maar u zult het gevoel hebben alsof u het hele jaar door op vakantie bent.

Soho: Dit gebied, te vinden in het stadscentrum, is meer gericht op stedelijk leven en cultuur. Soho ligt op een steenworp afstand van het hedendaagse kunstcentrum van Málaga en combineert traditionele charme met de voordelen van het stadsleven.

Kleinere ruimtes, met name nieuwe of gerenoveerde huizen, kunnen meer kosten zoals vaker het geval is in centrale gebieden. Maar er zijn ook nog steeds mogelijkheden om oude huizen te kopen en op te knappen.

Paseo Marítimo del Oeste: Gezinnen en liefhebbers van de maritieme levensstijl zullen dit gebied perfect vinden. Het biedt de mogelijkheid om in de buurt van de zee te wonen zonder buitensporige prijzen te hoeven betalen.

Teatinos: Dit is het nieuwste deel van de stad vol universiteits- en nachtleven. De prijzen zijn niet hoog. Nieuw gebouwde appartementen worden gecombineerd met huurwoningen.

El Limonar y Pedregalejo: Dit gebied heeft hogere prijzen, en beschikt over exclusieve villa's, sportfaciliteiten, zwembaden en particuliere beveiliging. Dit is het duurste en meest exclusieve gebied van Málaga. Hier wonen biedt meer privacy en ruimte, maar bezit in veel mindere mate over winkels, restaurants en het nachtleven.

Buurten van Málaga

Een huis kopen in Málaga als een niet-inwoner

De procedures voor het kopen van een huis in Spanje als buitenlander zijn niet ingewikkeld. U moet alleen een vreemdelingenidentificatienummer hebben (Número de Identificación de Extranjeros [NIE]). Dit nummer is essentieel voor het uitvoeren van een economische transactie in Spanje. Het is niet nodig om in Spanje te wonen om uw NIE te verkrijgen, maar u moet wel een verantwoording hebben voor het verzoek. Hoewel dit niet verplicht is, is een Spaanse bankrekening ook aan te raden, omdat het goed van pas kan komen wanneer het tijd is om betalingen uit te voeren. Als u van plan bent om permanent in Spanje te verblijven, is het de moeite waard om u te verdiepen in het Spaanse belastingbeleid.