Het Onderhouden van uw Woning in Frankrijk

Franse vastgoedbeheermarkt

Kopers die een vakantiehuis willen, zijn vaak van plan het slechts twee of drie maanden van het jaar te bewonen. Hoewel het verhuurd kan worden, hebben niet-inwonende eigenaren een makelaar nodig die overgangen kan uitvoeren, klanten binnen kan laten en de woning kan controleren. Daarnaast moet diegene het pand kunnen onderhouden, met eventuele noodreparaties die nodig kunnen zijn, en ervoor kunnen zorgen dat rekeningen snel worden betaald en dat de huur tijdig wordt geïnd.

Sommige eigenaren van vastgoed maken informele afspraken met de lokale bevolking – zoals een Britse inwoner in de Haute-Vienne die de geiten van haar buurman het gazon laat maaien als ze er niet is! Helemaal aan het andere einde van het spectrum, als u een woning in een résidence de tourisme (in feite een resortaccommodatie) koopt, wordt het inclusief managementdiensten geleverd. De meeste woningen bevinden zich echter ergens tussen deze twee uitersten in; dat is waar vastgoedbeheerders het leven veel eenvoudiger kunnen maken.

De markt voor vastgoedbeheer in Frankrijk is vrij goed ontwikkeld - althans gedeeltelijk doordat huur vaker voorkomt dan in veel andere landen. Veel Franse families huren het huis waarin ze wonen en bezitten een maison secondaire in het land of aan de kust; meer dan 35% van de Franse huizen wordt verhuurd. Dat is voordat u nadenkt over vakantiehuur-en bedrijfshuur, of verhuur aan expats (in Parijs en andere grotere steden).

Koopgids voor Franse Vastgoed

De meest complete gids voor het kopen van vastgoed in Frankrijk. Met onze Property Buying Guide willen we u helpen: om het overzicht over Frankrijk te krijgen en te begrijpen hoe het is om in dit land te leven, op de hoogte te brengen van vastgoedprijzen in Frankrijk, om te begrijpen hoe u veilig Frans vastgoed kunt kopen.

Geef je contactgegevens op zodat we je de gids kunnen sturen

Professionals in vastgoedbeheerRooftops of French houses

Een aantal grote vastgoedbeheerders is actief in de grotere steden. Aan de bovenkant van de markt bieden grote internationale vastgoedfirma's - zoals Savills en Barnes International - diensten voor de extreem welgestelde. Anderzijds bieden individuele zelfstandige vastgoedbeheerders een op maat gemaakte service. Wie op zoek is naar Engels sprekende vastgoedbeheerders op het platteland, kan Les Bons Voisins overwegen, een netwerk dat de meeste populaire gebieden voor buitenlandse kopers dekt.

De kosten voor vastgoedbeheerders kunnen worden afgetrokken van huurinkomsten als het regime wordt gebruikt - dat is een keuze die moet worden gemaakt. Zoals zo vaak bij het omgaan met Franse bureaucratie en met name belasting, is het verstandig om hierbij advies te volgen van een professional.