Vastgoed vinden in Frankrijk

Zoek een geschikt gebied

De eerste stap naar het vinden van een woning in Frankrijk is om te bepalen welk gebied het beste bij uw budget en voorkeuren past. Als u van een stadswoning houdt, kan Parijs uw budget te boven gaan. U kunt dan Lille overwegen; een culturele hotspot met fantastische musea en theaters, of Lyon; een cultureel en gastronomisch centrum. De kust zal overal relatief duur zijn, maar er zijn enkele goedkopere kustwoningen in Bretagne (Côtes d'Armor en Finistere zijn goedkoper dan Morbihan), aan de Normandische kust, en zelfs in de regio Aude, in de buurt van Narbonne en Perpignan .

Oude legerhanden zeggen dat 'de tijd die je in verkenningen doorbrengt nooit verloren gaat', en de beste tijd om u in woningen te verdiepen, is voordat u van huis vertrekt. Het kan niet genoeg worden benadrukt dat Frankrijk een zeer groot land is met enorm uiteenlopende landschappen en lokale stijlen, en dat het dus nuttig kan zijn om de keuze te beperken tot niet alleen naar een regio en vervolgens naar een departement, maar ook naar het gebied rond een of twee steden. Gebruik portals zoals Properstar.nl om het betreffende gebied te verfijnen en bekijk een groot aantal woningen voordat u een shortlist opstelt.

Koopgids voor Franse Vastgoed

De meest complete gids voor het kopen van vastgoed in Frankrijk. Met onze Property Buying Guide willen we u helpen: om het overzicht over Frankrijk te krijgen en te begrijpen hoe het is om in dit land te leven, op de hoogte te brengen van vastgoedprijzen in Frankrijk, om te begrijpen hoe u veilig Frans vastgoed kunt kopen.

Geef je contactgegevens op zodat we je de gids kunnen sturen

Aandacht voor details

Aspecten van een woning die moeten worden overwogen bij het opstellen van een lijst, zijn onder andere:

  • Energie labels en type verwarmingssysteem;

  • Het bouwjaar

  • Totale oppervlakte - dit is, in plaats van het aantal kamers, de belangrijkste statistiek voor Franse kopers. (Bereken de prijs per vierkante meter en kijk naar de site van FNAIM- of Notaires de France om te beoordelen of het overeenkomt met de trend in de omgeving);

  • Tuin (meestal gegeven in vierkante meters);

  • Parkeren, als de woning in een stad of stadscentrum ligt;

  • Specifiek voor appartementen in Parijs, let op welke verdieping het appartement zich bevindt, en waar er een lift is – in een verontrustend groot aantal woningen is dit niet het aanwezig;

  • Alle bijgebouwen die bij een landelijke woning zijn inbegrepen, en of ze de mogelijkheid bieden om te verbouwen naar woonruimte ('amenageable' is het woord om naar te zoeken).

Vind een woning in de grootste Franse steden

Frankrijk is een enorm land - dat kan niet genoeg benadrukt worden, omdat het beperkend is voor wat er op een dag kan worden gedaan. In een landelijk gebied is het realistisch om maximaal drie of vier woningen per dag te bezichtigen en goed te inspecteren. Als u teveel probeert te doen in een dag, leidt dit tot frustratie en kan dit averechts werken; zonder strenge selectie kan er te veel tijd worden besteed aan het bezoeken van woningen die niet geschikt zijn.

Property in France HouseZorg dat u weet wat u wilt

Hoewel sommige makelaars behulpzaam zijn bij het vinden van meer woningen die te voldoen aan de vereisten van kopers, worden de beste resultaten verkregen door van tevoren woningen te identificeren. Vanzelfsprekend, als alle geselecteerde woningen kunnen worden bezocht met een enkele makelaar, heeft dat enorme voordelen, waaronder het feit dat de makelaar waarschijnlijk zal rijden – dat bespaart u zowel gedoe als benzinekosten.

Bij het benaderen van makelaars, kan het nuttig zijn om een nauwkeurig en onderbouwd voerzicht van vereisten te geven; bijvoorbeeld “mag niet aan een hoofdweg liggen – moet een grote tuin hebben – we hebben honden en kinderen”. Aan sommige wensen kan echter niet worden voldaan; een stel wilde bijvoorbeeld een vakwerkhuis in Limousin – een omgeving die bekend staat om zijn stenen architectuur. Een andere koper wilde een huis in het centrum van een stadje op een heuveltop, maar met een enorme tuin en een klein budget. Zoals te verwachten gezien de ruimtebeperkingen van Provençaalse heuveldorpjes, kon hij alleen een enorme tuin krijgen tegen een hoge prijs - of een goedkoper huis, maar zonder de tuin. Vraag makelaars naar de karakteristieken van lokale panden. Kopers van vastgoed zullen merken dat veel makelaars de meest leerzame informatie kunnen delen over de juiste manier om huizen te renoveren en onderhouden, en de veelvoorkomende kenmerken van huizen (bijvoorbeeld, veel bergboerderijen hebben nog steeds hun ouderwetse steenovens, fantastisch om pizza te maken!)

Boeken staan vol met verhalen over eigenaren die gewoon verliefd werden op een woning dat ze volledig bij toeval zagen, maar dat gebeurt heel zelden. Een gedisciplineerde en goed voorbereide zoektocht naar de juiste woning heeft veel meer kans om het juiste resultaat te behalen.