Hoe koopt u een huis in Spanje als buitenlander

Aanbevelingen voor het kopen van een huis in Spanje

Momenteel is Spanje een van de landen met de minste obstakels voor buitenlandse kopers die een huis willen kopen. Het is enkel nodig om aan de volgende voorwaarden te voldoen:

1. Je moet een NIE hebben.

Een NIE (Número de Identificación de Extranjeros) is een identificatienummer voor buitenlanders, vergelijkbaar met een Burgerservicenummer, dat wordt verleend door het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Ministerio del Interior). Dit document kan persoonlijk worden verkregen, via een vertegenwoordiger in Spanje of via de Spaanse ambassades en consulaten in het land van de aanvrager.

2. Het wordt sterk aangeraden om een Spaanse bankrekening te hebben.

Hoewel dit niet wettelijk verplicht is, wordt het om verschillende redenen ten zeerste aanbevolen dat de buitenlandse koper een Spaanse bankrekening heeft. Ten eerste, om de belastingen en andere kosten verbonden aan huisvesting, evenals woonvoorzieningen (water, elektriciteit, gas) te kunnen betalen. Ten tweede, om een hypotheek te kunnen aanvragen bij een Spaanse bank. Ten derde, als financiering niet nodig is, om de hoeveelheid geld die nodig is om het eigendom te kopen__ over te maken__ van het thuisland naar Spanje.

3. De maximale hypotheekkosten moeten niet meer dan 40% van uw inkomen zijn.

Houdt dit in gedachten wanneer u schulden bij de bank heeft die u moet betalen.

4. Maak gebruik van de diensten van professionele makelaarskantoren.

Makelaarskantoren die hun panden op Properstar.nl plaatsen, zijn gewend om met internationale kopers van vastgoed samen te werken en kunnen advies geven bij elke stap van het kopen van vastgoed. Ook hebben sommigen van hen advocaten in dienst die u tijdens het hele proces kunnen begeleiden.

5. Weet wat je wilt.

Bij het kopen van een huis moet je weten wat je aan het einde van de rit wilt hebben. Neem hier de tijd voor en verzamel een lijst met vereisten voor uw toekomstige huis (zoals regio, verdieping(en), tuin, parkeren, etc.). Dit helpt u veel om advertenties te schrappen die niet overeenkomen met uw wensen, ook al lijken de foto’s aantrekkelijk.

Download onze gratis Spaans gids

Alles wat je moet weten om als buitenlander vastgoed te kopen in Spanje.

Stapsgewijs proces om een woning te kopen in Spanje

Krijg Spaanse Verblijfplaats

Verder is het noemenswaardig dat alle buitenlandse kopers die een huis kopen met een waarde van ten minste 500.000 euro, de Spaanse nationaliteit kunnen verkrijgen. De Spaanse regering overweegt een verblijf te verlenen aan buitenlanders die een huis met een waarde van meer dan 160.000 euro kopen, maar voorlopig zijn die maatregelen nog niet goedgekeurd.