Volledig gerenoveerd 8 slaapkamers, 6 badkamers Luxe Chateau Trois Brioux te koop in Charentonnay Cher

Charentonnay
Kasteel • 18 kamer(s) • 18 bed. • 10 bad. • 750 m² • ref: ES5553381
€ 1.950.000
Volledig gerenoveerd 8 slaapkamer, 6 badkamers luxe Chateau Trois Brioux te koop in Charentonnay Cher Frankrijk

met 10 andere slaapkamers en 8 badkamers in het omliggende gebouw, plus uitgebreide paardensportfaciliteiten

Esales Onroerend goed ID: es5553381

Locatie van de accommodatie

2 Les Trois Brioux,
Château Trois Brioux
Charentonnay
Cher
18140
Frankrijk

Details van de accommodatie

Met zijn glorieuze natuurlijke landschap, warme klimaat, gastvrije cultuur en lage kosten van levensonderhoud, krijgt Frankrijk snel een reputatie als een van de meest gewilde plaatsen in Europa om te wonen of te bezoeken. Hier wordt een kans aangeboden om een slimme financiële investering te doen in dit prachtige deel van de wereld.

Dit particuliere boetiekkasteel ligt rustig op het Franse platteland., met schilderachtige dorpjes in de buurt en Parijs op slechts een korte rit met de auto of trein. Trois Brioux is de perfecte vakantiebestemming of hippische basis. Het kasteel is centraal gelegen in het hart van Frankrijk op slechts 2 uur ten zuiden van Parijs, dicht bij La Charite in de prachtige Loire-vallei.

De 8 slaapkamer Chateau ligt in 32 hectare park. Dit gebouw uit 1895 is een klassiek Frans Petit Chateau met een interessante geschiedenis.

Het kasteel werd gekocht door het dorp Vierzon in 1931 van de oorspronkelijke eigenaar Squadron commandant Georges Marie Ludovic Antoine BAR La GARDE Chevalier de la Legion d'Honneur, Capitaine de cavalerie (kapitein van het paard).

De stad Vierzon, ondanks het risico van Spaanse represailles, bood het kasteel aan om de vluchtelingen te helpen huisvesten in een medelevend en humanitair gebaar. Tussen 1937 en 1939 waren er meer dan 100 Catalaanse vrouwen en kinderen, gehuisvest in het kasteel.

Tijdens de 2e wereldoorlog vochten elementen van het verkenningsregiment van de 9e Duitse tankdivisie in de omgeving en het Chateau bleef in het bezette deel van Frankrijk totdat het gebied eind 1944 door de Franse verzetsbeweging werd bevrijd. Na de oorlog werd het kasteel opnieuw gebruikt als een vakantiecentrum voor de jeugd van Vierzon voordat het in 1996 weer werd overgebracht naar privégebruik.

Sinds 2016 is het uitgebreid gerenoveerd en zijn er nog meer hippische faciliteiten toegevoegd.

Hippische faciliteiten
We staan open voor lange termijn verhuur van onze faciliteiten voor ruiters, eigenaren en grooms die op het terrein wonen met hun paarden.
Onze hippische faciliteiten bevinden zich op het terrein van het prachtige Château Trois Brioux en omvatten:

* Full size onder overdekte arena met sprongen.
* Buiten gras arena.
* 6 paarden rubber gematteerde overdekte rollator.
* Meerdere omheinde paddocks, met schuilplaatsen.
* 10 paardenstallen met 3 wasplaatsen, staplaats, zadelkamer, wasgelegenheid en dekenberging.

Accommodatie
Onze 15e eeuwse Gite gastenverblijf zijn gelegen in het kasteel park. Deze Gites dateren uit het oorspronkelijke kasteel dat werd gebouwd in de 15e eeuw.
De Gites zijn opgewaardeerd om comfortabele accommodatie voor zowel korte als lange termijn verblijven te vergemakkelijken.
De accommodatie is inclusief;

* Studio zelfstandig dubbel appartement.
* 3 slaapkamer conciërges woning
* Zelfstandig huisje met 2 slaapkamers
* Zelfstandig appartement met tweepersoonsbed
* Drie En Suited slaapkamers met gemeenschappelijke keuken en recreatieruimte

OVER DE OMGEVING

Sancerre: Deze regio ligt in het gebied van Gallië dat werd bewoond door de machtige Keltische (Gaule Celtique) stam, voordat het deel ging uitmaken van Romeins Aquitanië en enig bewijs wijst op het bestaan van een vroege Romeinse tempel op een heuvel gewijd aan Julius Caesar daar. Sancerre is een natuurlijk fort van 312 meter hoog en was een voormalig feodaal bezit van de graven van Champagne (1152) in de provincie Berry. Momenteel geniet het van de mantel van een van de beroemdste witte wijnbouwgebieden in Frankrijk en er is een aanzienlijk aantal proeverijen en kwaliteitsrestaurants in de omgeving.

La Charite sur Loire: Omgeven door wallen, is het middeleeuwse stadje La Charité-sur-Loire, dat aan de rivier de Loire ligt, beroemd om zijn Clunisiaanse priorij. Dit benedictijnenklooster, dat deel uitmaakt van de Orde van Cluny, werd gesticht in 1059 en is een opmerkelijk voorbeeld van Bourgondische romaanse kunst, samen met de kerk, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. La Charite maakt deel uit van de Jacobsweg en de stad was waar Jeanne d'Arc in 1429 haar eerste nederlaag leed.

Bourges: Deze historische middeleeuwse stad heeft een prachtige 12e-eeuwse gotische kathedraal die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en heeft een aanzienlijk aantal originele gebouwen. Bourges werd oorspronkelijk geplunderd door Julius Caesar in 52 voor Christus voordat Rome het reconstrueerde als een Romeinse buitenpost. Tijdens de middeleeuwen diende Bourges tot 1101 als hoofdstad van het Visgraafschap Bourges. In de veertiende eeuw werd het de hoofdstad van het hertogdom Berry (opgericht in 1360). De toekomstige koning van Frankrijk, Karel VII, zocht er zijn toevlucht in de jaren 1420 tijdens de Honderdjarige Oorlog. Zijn zoon, Lodewijk XI, werd er in 1423 geboren. In 1438 vaardigde Karel VII de Pragmatische Sanctie van Bourges uit. Gedurende deze periode was Bourges een belangrijk centrum van de alchemie. Tegenwoordig is het een bloeiende grote stad met tal van musea, kunstgalerijen, parken en tuinen en een breed spectrum aan restaurants.

Slechts enkele van de beroemde en historisch belangrijke kastelen in onze regio:

Kasteel van Chambord - Het kasteel van Chambord werd in 1519 gebouwd door François I en beschikt over een prachtige Franse renaissance-architectuur. Beschouwd als een van de beste kastelen in de Loire-vallei, biedt deze UNESCO-site rondleidingen door het interieur, waar u de ingewikkelde architectuur en indrukwekkende tapijtcollectie kunt bekijken.

Kasteel van Sully-sur-Loire - Dit prachtige kasteel van de Loire-vallei, dat kan worden vertaald als het kasteel van Sully, is een middeleeuws fort dat uiteindelijk werd omgezet in een residentie. Het is waar Duke de Sully ooit woonde en het beschikt over prachtige renaissance-architectuur. Er zijn nog twee verdiepingen die gasten kunnen verkennen, waaronder verschillende kunstcollecties. Het kasteel heeft een paar wenteltrappen, een gracht en veel torens om doorheen te lopen.

Château de Chenonceau - Het Château de Chenonceau torent uit boven de nabijgelegen rivier de Cher en beschikt over een prachtige mix van gotische en renaissance-architectuur. Het kasteel is gebouwd in 1513 en herbergt een grote collectie 16e- tot 17e-eeuwse wandtapijten en tal van ingewikkeld ingerichte kamers die u kunt bezoeken. Het kasteel staat bekend om zijn meren, bruggen en vele tuinen met verschillende soorten planten. U kunt ook een uniek evenement bijwonen, want in de zomer kunt u in het kasteel een nachtwandeling maken door de tuinen die worden verlicht door zachte lantaarns en kaarsen.

ZooParc de Beauval: Deze buitengewone particuliere dierentuin is de afgelopen 40 jaar door de familie Delord verder gebouwd en is een oase van rust voor soorten en een van de mooiste dierentuinen ter wereld. Het is nu de thuisbasis van bijna 35.000 buitengewone dieren en 800 soorten en is een van de beste dierentuinen in Europa. Het biedt veel liveshows en de toevoeging in 2020 van de nieuwe equatoriale 38 meter hoge koepel is een onvergetelijke reis rond de evenaar.

Kasteel van Guédelon (Château de Guédelon): Guédelon is een kasteel dat momenteel in aanbouw is in de buurt van Treigny, Frankrijk. Het kasteel is de focus van een experimenteel archeologisch project gericht op het recreëren van een 13e-eeuws kasteel en zijn omgeving met behulp van historische techniek, kleding en materiaal. Om de technologie die in het verleden nodig was volledig te onderzoeken, gebruikt het project alleen historische bouwtechnieken, gereedschappen en kostuums. Materialen, waaronder hout en steen, worden allemaal lokaal verkregen. Jacques Moulin, hoofdarchitect van het project, ontwierp het kasteel volgens het architecturale model dat in de 12e en 13e eeuw werd ontwikkeld door Filips II van Frankrijk. Guédelon geeft praktijklessen in duurzaam bouwen. Deze baanbrekende bouwplaats biedt informatie en demonstraties over wattle-and-daub of puinmuren, het maken en gebruiken van kalkwassingen, traditionele terracotta dakpannen, eiken shakes, vlas- en henneptouwen en andere beroepen.

MAiN KENMERKEN:

• Bedden: 18 verdeeld over alle woningen
• Badkamers 10
• 750 m2 woonoppervlak
• 130000m2 perceel
• Ontwikkelingspotentieel
• Meerdere bijgebouwen
• Eigen tuin
• Eigen parkeerplaats
• Enorm potentieel in de verhuurmarkt met gegarandeerde rendementen via Airbnb
• Dicht bij essentiële voorzieningen zoals supermarkten en apotheken
• Dicht bij vele uitstekende bars en restaurants
• Geweldige uitvalsbasis om andere fantastische gebieden van Frankrijk te ontdekken
• Veel uitstekende sportfaciliteiten, vis-, wandel- en fietsgebieden in de buurt

Neem vandaag nog contact met ons op om snel online onroerend goed in Frankrijk te kopen of te verkopen.

Ruimten

Kamers18
Slaapkamers18
Badkamers10
Garages (binnen)5

Oppervlakken

Leven750 m²

Charentonnay

De makelaar heeft het exacte adres van deze woning niet opgegeven. U kunt het hier aanvragen.
Uitzicht en ligging verzameld door AI.
Uitzicht op het platteland
Uitzicht op park
Energie-efficiëntiegraadGeen gegevens
Milieueffectbeoordeling (CO₂)Geen gegevens