Vrijstaand huis: te koop in Powys

LD3 7RT Brecon
Huis • 6 bed. • ref: 2836150
€ 1.019.187
€ 1.042.483-23.296
Beschouwd als een van de mooiste huizen in Brecon - Een onderscheidend ruim Victoriaans herenhuis gelegen aan een van de meest gewilde straten in de stad. Dit mooie huis biedt ongeveer 3500 m² accommodatie met 6 slaapkamers en 3 mooie ontvangstruimtes. Het wordt aangevuld met royale tuinen en een stenen koetshuis.

Beschrijving Beschouwd als een van de mooiste huizen in Brecon - Een onderscheidend Victoriaans ruim herenhuis gelegen aan een van de meest gewilde wegen in de stad. Dit mooie huis biedt 3500sq ft van accommodatie met 6 slaapkamers en 3 mooie ontvangstruimtes. Het wordt aangevuld met royale tuinen en een stenen koetshuis. Dit prachtige familiehuis dateert uit 1891 en staat erom bekend ooit deel uit te maken van het landgoed Marquess of Camdens, behoudt veel van de originele Victoriaanse kenmerken die men zou verwachten te zien in een pand van dit type, waaronder glas-in-loodramen, victoriaanse stijl trap, beeldrails en de traditionele hoge plafonds.

. De accommodatie biedt royale accommodatie terwijl u geniet van een aspect op het zuiden met uitzicht over de stad naar het Brecon Beacons-gebergte. De tuinen zijn groot maar beheersbaar, met een royale parkeerplaats, gazons, volwassen bedden en een prachtig stenen 'Koetshuis'.

Locatie Gelegen aan de altijd populaire Camden Road en op loopafstand van de voorzieningen van de stad. Brecon biedt een goede keuze aan lokale winkels aangevuld met een recreatiecentrumcomplex, theater en bioscoop. Er is een goede keuze aan scholen, waaronder het beroemde Christ College opgericht in 1541 door Henry VIII. De omgeving staat bekend om de prachtige landschappen, met name het Brecon Beacons-gebergte dat majestueus ten zuiden van de stad ligt. Andere opvallende kenmerken zijn het Monmouth naar Brecon-kanaal en de meanderende rivier usk die rond de stad stroomt in zuidelijke richting naar de kust van Wales. De steden Hereford, Cardiff en Swansea liggen allemaal op ongeveer een uur rijden en de M4-verbinding is toegankelijk in de buurt van Newport.

WALK INSIDE Het pand wordt benaderd via een indrukwekkende ingang vestibule met aantrekkelijke tegelvloer en decoratieve glas-in-loodramen die u doortrekken naar de hoofdingang. Deze prachtige hal is een passend welkom in het mooie Victoriaanse herenhuis met een grote centrale houten trap naar de eerste verdieping, en aan elke kant geflankeerd door ruime ontvangstruimtes. De primaire ontvangstruimte is de royale salon, compleet met hoge plafonds met decoratieve coving, centrale open haard met inzetgashaard, aan weerszijden omlijst door twee ramen met decoratief glas-in-lood en een grote erker aan de voorzijde die het uitzicht op de majestueuze Brecon Beacons omlijst. Aan de overkant van de gang is de weelderige eetkamer; het bieden van de perfecte ruimte voor formele diners of onderhouden met aantrekkelijke houten vloeren, decoratieve plafond coving, boog opening in erker en centrale open haard met inzet gashaard.

Aan de achterzijde van het huis is een derde ontvangstruimte, momenteel bezet als een studeerkamer met glazen deuren die uitkomen op de veranda en een open haard in een marmeren vuur omlijsting. Aan de achterzijde van de hal is een lobby met originele tegelvloer, deur naar achterporch en garderobe met een laag niveau w.c. en voetstuk wastafel. Een interne lobby leidt naar de KItchen / Breakfast Room van waaruit een secundaire trap leidt naar de eerste verdieping, samen met een handige winkelkast en onder de trap toegang tot de kelder; het bieden van een ideale ruimte voor extra opslag, evenals het huisvesten van de gasgestookte ketel en een deur naar de buitentrap die toegang biedt vanuit de tuin. De keuken / ontbijtzaal biedt een fantastische ruimte, overspoeld met licht van de dubbele aspect ramen met veel ruimte voor eettafel en stoelen, compleet met een scala aan ingebouwde eenheden om kast en lade ruimte en geïntegreerde elektrische kookplaat, vaatwasser en koelkast / vriezer.

. Het middelpunt van de kamer is de functie bakstenen schoorsteenborst met inzet gasgestookte AGA. Voorbij de keuken de achterhal met nog 2 deuren naar de binnenplaats, samen met een nuttige kofferruimte, garderobe en bijkeuken die een verder scala aan ingebouwde kasten met gootsteeneenheid, geïntegreerde elektrische oven en gaskookplaat en sanitair voor een wasmachine bieden.

Eerste verdieping De hoofdtrap leidt naar de overloop op de eerste verdieping met functie halve overloop met een centraal glas-in-loodraam met uitzicht op de binnenplaats aan de achterzijde. De ruime overloop biedt toegang tot de 4 slaapkamers met allemaal decoratieve plafond coving, de slaapkamers aan de voorzijde met een prachtig uitzicht op de Brecon Beacons en het omliggende platteland met de centrale kamer met glazen deuren die uitkomen op het balkon. De familiebadkamer zorgt voor dat extra beetje luxe met centraal klauwvoetbad, inloopdouche, voetstuk wastafel en hoog niveau w.c. De achteroverloop, die ook aansluit op de secundaire trap, biedt toegang tot nog eens 2 slaapkamers en een tweede badkamer bestaande uit lambrisering bad, douche, voetstuk wastafel en laag niveau w.c. Extra opslag is te vinden in de volledig dichtgetimmerde zolderruimte die toegankelijk is via een neerklapbare ladder in slaapkamer 5.

BUITEN Glyn Garth is toegankelijk via een paar houten poorten die leiden van de immer populaire Camden Road. De oprit die aan de achterzijde van het huis ronddraait, eindigt op een royale parkeerplaats. De tuinen zijn een waar genot en omvatten het pand aan alle kanten. Aan de voorzijde van het pand is een shingled gebied geflankeerd door box hedging met een set van centrale stenen treden die gated voetgangers toegang vanaf de straat beneden. Een verhard pad langs de ene kant met struikborders samen met handige berging ideaal voor fietsen. Een historische veranda loopt langs de voorgevel en aan de ene kant met originele decoratieve vloertegels samen met een gevestigde wijnstok. Aan de achterzijde is een royaal gazon, gevestigde struikborders, appelboom, verhoogde groentebedden en twee overdekte zitjes; perfect gepositioneerd om te genieten van het uitzicht op de bergen terwijl u geniet van alfresco dineren.

. Ook inbegrepen op het terrein is het Koetshuis. Deze charmante structuur zou een opwindend vooruitzicht zijn voor elke koper die enorme mogelijkheden biedt voor conversie (onder voorbehoud van toestemming) naar een thuiskantoor / sportschool, enz. Het biedt momenteel garageruimte en opslag in het oorspronkelijke stalgedeelte dat veel van het originele sierlijke staal- en houtwerk en de mooie bakstenen vloeren bevat.

Ruimten

Slaapkamers6
Voorzieningen verzameld door AI.
Balkon
Parkeerplaats
Tuin

Brecon

De makelaar heeft het exacte adres van deze woning niet opgegeven. U kunt het hier aanvragen.
Uitzicht en ligging verzameld door AI.
Onbelemmerd weergave op stad
Panoramisch weergave op bergen
Uitzicht op binnenplaats
Zuiden oriëntatie
Energie-efficiëntiegraadGeen gegevens
Milieueffectbeoordeling (CO₂)Geen gegevens