Prachtig landgoed van de 18e eeuw tien hectare, in de buurt van Yverdon

1422 Grandson
Huis • 17 kamer(s) • 750 m² • ref: 3565340
€ 7.131.272
Perfect discreet achter een ommuring, lijkt dit prachtige 18e-eeuwse gebouw een levenskunst te doen herleven die is geleend van rust en sereniteit. Het pand is gelegen in een majestueus park van meer dan twee hectare uitgebreid door een bos dat zich in het meer van Neuchâtel stort. We zijn meteen verbaasd over de sequoia's, ceders van Libanon en andere seculiere beuken die het park versieren dat zich uitstrekt tot een Japanse tuin die wordt verbonden door een steegje omzoomd met buxus.

Gebouwd in 1750, wordt dit prachtige herenhuis van 750m aangevuld met twee grote bijgebouwen en een service-accommodatie. Het hoofdgebouw biedt prachtige ontvangstruimtes, bibliotheken, boudoir en kantoor; evenals 6 mooie slaapkamers en 3 badkamers. Authenticiteit komt bij elke stap naar voren, dankzij eikenhouten vloeren, open haarden, tegelkachels, lijstwerk en nissen. De kelder herbergt prachtige kelders, waaronder een prachtige gewelfde kamer en de technische ruimtes. Een service accommodatie van 3,5 kamers duplex is verbonden aan dit huis.

Aangekomen aan de oostkant voordat u de binnenplaats betreedt, staat het eerste grote bijgebouw met een groot 4-kamerappartement op de 1e verdieping met onafhankelijke toegang; evenals grote opslagruimten en overwinterende sinaasappelbomen, een mooie pers en een duiventil.

Aan de westkant die de binnenplaats oversteekt voordat u richting het park gaat, is er een prachtig boerderijgebouw van twee verdiepingen, met verschillende schuren, een kippenhok, een kas, wintertuinen, oude stallen en de koetierskamer.

Dit huis dicht bij alle voorzieningen en het park worden beschermd door de Vaud architecturale telling. Hoewel perfect bewoonbaar en onderhouden, zou het moeten profiteren van een opfrisbeurt naar de smaak van de dag.

Perfect discreet achter een omringende muur, lijkt dit prachtige 18e-eeuwse gebouw een levenskunst vol rust en sereniteit te doen herleven. Het pand ligt in een majestueus park van twee hectare, uitgebreid door een bos dat zich in het meer van Neuchâtel stort. Men staat meteen versteld van de sequoia's, ceders van Libanon en andere seculiere beuken die het park sieren, dat zich uitstrekt tot een Japanse tuin die wordt bereikt door een pad omzoomd met buxussen.

Dit prachtige herenhuis van 750m werd gebouwd in 1750 en wordt aangevuld met twee grote bijgebouwen en een serviceflat. Het herenhuis biedt prachtige ontvangstruimtes, bibliotheken, boudoir en studeerkamer; evenals 6 mooie slaapkamers en 3 badkamers. De authenticiteit van het huis is duidelijk bij elke stap, met eiken vloeren, open haarden, tegelkachels, lijstwerk en nissen. De kelder herbergt prachtige kelders, waaronder een prachtige gewelfde kamer, evenals de technische gebouwen. Een 3,5 kamer duplex service flat is verbonden aan het huis.

Aan de oostkant, voordat u de binnenplaats betreedt, staat het eerste grote bijgebouw, dat een grote 4-kamerflat op de eerste verdieping herbergt met onafhankelijke toegang, evenals grote opslagruimten en overwinteringskamers met sinaasappelbomen, een prachtige wijnpers en een duiventil.

Aan de westkant, over de binnenplaats voordat u naar het park gaat, is er een prachtig boerderijgebouw van twee verdiepingen met verschillende schuren, een kippenhok, een kas, wintertuinen, oude stallen en de koetsierskamer.

Dit huis, dicht bij alle voorzieningen, en het park worden beschermd door de Vaud architecturale telling. Hoewel perfect bewoonbaar en goed onderhouden, moet het up-to-date worden gebracht.

Ruimten

Kamers17

Oppervlakken

Leven750 m²
Totaal98844 m²
Voorzieningen verzameld door AI.
Parkeerplaats
Tuin

Grandson

De makelaar heeft het exacte adres van deze woning niet opgegeven. U kunt het hier aanvragen.
Middelbare school
Uitzicht en ligging verzameld door AI.
Uitzicht op de tuin
Uitzicht op het bos
Uitzicht op het meer
TypeHuis
Bouwjaar1750
Renovatiejaar1980