Onder Bod: Vrijstaand huis te koop in Lockerbie, Lockerbie

Lockerbie
Huis • 2 kamer(s) • 4 bed. • 2 bad. • ref: 3367948
€ 536.013

Riggfoot House is een uitstekend vrijstaand familiehuis, gebouwd door de huidige eigenaren in 1997 volgens een veeleisende standaard. Het ligt dicht bij het populaire dorp Waterbeck en geniet van prachtig aangelegde tuinen, uitgebreide parkeergelegenheid, vrij uitzicht en een omheinde paddock. Het terrein strekt zich uit tot iets meer dan een hectare in totaal.

Benedenverdieping

De woning is toegankelijk via een uitnodigende entree vestibule, met leistenen vloer en ingebouwde garderobekast.  Een binnendeur opent vervolgens naar een prachtige eetzaal, met massief houten vloer, overloop met galerij erboven en openslaande deuren aan de achterzijde.   De aangrenzende zitkamer is charmant en heeft een drievoudig aspect, balken tot aan het plafond en een houtkachel in een bakstenen omlijsting.

De charmante keuken bestaat uit een uitstekende reeks houten kasten, met centraal eiland, vitrinekasten en oliegestookte Aga, terwijl een groot raam uitzicht biedt over de voortuin.  Een deur vanuit de keuken leidt naar de praktische bijkeuken, die bergingen, aansluiting voor witgoed en een deur naar de achtertuin biedt.  Er is ook een handig toilet naast de bijkeuken.

Eerste verdieping

Een houten trap met vloerbedekking leidt naar een royale en lichte overloop met galerijen.  De hoofdslaapkamer heeft een raam aan de voorzijde, een ingebouwde droogkast en een en-suite badkamer met douche, bestaande uit toilet, wastafel en douchecabine met elektrische douche.  Er is een gedeeltelijk lambrisering en een dakraam.

De overige drie slaapkamers zijn allemaal dubbel van formaat en genieten van een aantrekkelijk uitzicht aan de voor- of achterzijde.  De familiebadkamer bestaat uit een bad met handdouche, toilet en wastafel, een tegelvloer en een raam aan de achterzijde.

 

Buiten

Een omheinde ingang komt uit op een uitgebreide oprit met grind die langs het huis leidt naar een royale parkeer- en draairuimte (met voldoende ruimte voor campers of andere grote voertuigen indien nodig), en biedt ook toegang tot de paddock aan de achterzijde. De oprijlaan wordt geflankeerd door volwassen borders met gazons.  De achtertuin is aangelegd met gazon, met speelplaats, verhard terras, omheinde moestuin met verhoogde bedden, gevestigde bloembedden en volwassen struiken en bomen.  De tuin geniet een groot deel van de dag van de zon.  Er zijn externe water- en elektriciteitsvoorzieningen.

De paddock is volledig omheind, heeft een watervoorziening en strekt zich uit tot 0,48 hectare.

Er is een vrijstaand stalblok, met twee losse dozen, die momenteel worden gebruikt voor opslag.  Er is een betonnen vloer en stroom en licht in het gebouw.

Het is vermeldenswaard dat de tuin een enorm potentieel biedt voor de bouw van een ander bijgebouw, onder voorbehoud van een bouwvergunning, gezien de geboden ruimte.

Diensten:

Elektriciteit en water, centrale verwarming op olie, volledig dubbele beglazing. Eigen afvoer naar septic tank (geregistreerd bij SEPA). De breedband wordt momenteel geleverd door Plusnet.  We raden iedereen die de breedbandsnelheid wil controleren aan om de volgende website te gebruiken: https://checker.ofcom.org.uk/

Bezichtigingen:

Strikt op afspraak met de enige verkoopagenten, Fine & Country South Scotland.

Biedt:

Alle aanbiedingen moeten in Schotse rechtsvorm worden gedaan aan de kantoren van de Sole Selling Agents, Fine & Country South Scotland per e-mail aan southscotland@fineandcountry.com

Home Rapport:

Een exemplaar van het Home Report is op aanvraag verkrijgbaar bij Fine & Country South Scotland.

EPC: D

Lokale overheid:

Dumfries & Galloway. Belastingschijf G

Energie-efficiëntie stroom: 57.0
Potentieel energie-efficiëntie: 89,0

Ruimten

Kamers2
Slaapkamers4
Badkamers2
Parkeerplaats
Tuin

Lockerbie

De makelaar heeft het exacte adres van deze woning niet opgegeven. U kunt het hier aanvragen.
Uitzicht en ligging verzameld door AI.
Licht weergave op platteland
Onbelemmerd weergave op tuin
Energie-efficiëntiegraadGeen gegevens
Milieueffectbeoordeling (CO₂)Geen gegevens